donderdag 19 april 2012

Nieuw Leven

Ondanks de kou van de afgelopen dagen/weken en de fikse (hagel-) buien die zijn gevallen, is er toch aardig wat aan planten en in potten gegroeid.

Bijvoorbeeld de pluksla. In een pot gezaaid en onder een 'dekentje' van plastic zijn de zaadjes goed uitgekomen. In het begin bedekte ik de pot geheel met plastic, nu heb ik een soort 'tentje' gemaakt, zodat (als het zonnetje schijnt!) het een lekker broeiend effect heeft.Ook de aardbeien zijn flink aan het uitpakken!!

Ook zitten er in de rode aalbes dit jaar een groter aantal trosjes dan voorheen.

Nu staat deze struik nog steeds in pot, maar ik hoop, dat ik hem, dit jaar nog, in de volle grond kan zetten. We gaan namelijk de tuin veranderen en met een beetje geluk gebeurt dat deze lente/zomer nog. Ik verwacht dat er volgend jaar dan nog meer trosjes aan zullen komen....Niet alles is eetbaar, ook staan er potten voor de decoratie, zoals deze violen.Zelfs de kippendames hebben hun eigen violen.Dat gun ik ze van harte, een beetje gezelligheid, want ook mij gunnen ze (bijna) iedere dag een cadeautje:
Juist, heerlijk verse eitjes!!
Ben ik iedere dag nog zo blij mee.
't Is wel te hopen, dat ze ze in het legnest blijven leggen, want soms.......
.....vindt Hilda wel eens een ander gezellig plekje.


Groeten,

Chantal

2 opmerkingen:

 1. Mooi dat alles zo uitloopt, he? Met de regen die is gevallen schiet ook alles uit de grond.
  Die violen passen helemaal in mijn straatje.
  En die kippen van jou zijn ook af en toe wel grappige beesten.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De natuur gaat gewoon door, mooi om te zien dat er al zoveel vruchten aan de aalbes zitten en dat de aardbeien ook al bloeien.
  Ik vind de laatste kip zo leuk, eigenwijs, helemaal niet, gewoon een eigen huisje zoeken, als jullie maar lekker van de eitjes kunnen genieten.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen