dinsdag 20 januari 2015

Het oudste beroep ter wereld....

Trots ben ik er op, om huismoeder te zijn!!
Thuis zijn, als de kinderen uit school komen en thuis zijn, mét een warme prak op tafel, als manlief thuiskomt van een lange dag hard werken.Ik vind het ook best gezellig én een hele verantwoordelijkheid om thuisvrouw te zijn!
Want let wel: bij mijn man op het werk wordt alles voor hem gepland; ik moet dat zelf doen!
Aan de andere kant, ik plan alles zo in, dat er genoeg tijd voor mezelf overblijft om eens een bakkie te doen....Dát is dan wel weer gezellig!

Niet dat ik tot de categorie "tophuisvrouw" behoor; ik laat heus wel eens een steekje hier en daar vallen, hoor. (bewust en/of onbewust ;-)Maar over het algemeen gaat het me best goed af.
Ik moest hier aan denken, toen ik vanmorgen een pan heerlijk verse kippensoep aan het maken was.
Hoe doen tweeverdieners dat?, dacht ik.
'Niet' waarschijnlijk, want die hebben daar geen tot weinig tijd voor.
En dat vind ik eigenlijk wel jammer.
Huisvrouw lijkt een meer en meer uitstervend beroep.
Want dat het een beroep is, ben ik van overtuigd.Want wat voor mij soms zo simpel en vanzelfsprekend lijkt, is voor een ander een puzzel.
Hoe kook ik rijst? vroeg mijn man eens, toen ik weer eens hoofdpijn had.
Huh?
En toen een vriendinnetje van mijn dochter eens aardappels wilde koken, vond ze het blijkbaar 'niet nodig' om water in de pan te doen. Hahaha, nog nooit zúlke zwarte aardappels gezien!!!!

Jammer, dat het huishouden-doen ondergewaardeerd is én onbetaald!!
Want ga ik hetzelfde werk bij een ander doen, dan ben ik ineens een interieurverzorgster en krijg ik er voor betaald. Dan heb ik wel "werk".

Nou ja, wie weet ga ik over een aantal jaar weer aan de bak. Als de kinderen het huis uit zijn, of (en dat kan natuurlijk altijd!) als het financieel echt nodig is.

Tot die tijd rommelen we gewoon verder en genieten we van de vers gemaakte soep.

Vriendelijke groeten,

Chantal

ps Over dat oudste beroep ter wereld......er is natuurlijk een beroep dat nóg ouder is!
Dat oefen ik niet uit. Daar hebben we Molly voor...


achter de ramen en benen wijd ;-)5 opmerkingen:

 1. O jee, die foto van Molly... die kennen toch echt geen gene hè, die poezen..haha...
  Maar dat je trots bent op het feit dat je thuismoeder bent, of zoals het ook wel eens genoemd wordt; gezinsmanager, dat vind ik geweldig. Daar mag je ook trots op zijn, want wat is er nou heerlijker voor je kinderen als ze thuiskomen uit school en mama is er, of voor je man, dat zijn eten al lekker op tafel staat als hij uit zijn werk komt. Er wordt altijd zo laatdunkend over gedaan maar ga er maar eens aanstaan... ik vind het super. Zelf werk ik niet meer, na dat vele jaren wel gedaan te hebben, maar toen mijn kinderen nog jonger waren (en nog thuis woonden) was ik er ook altijd na schooltijd... ik werkte eerst alleen in de ochtenden...
  Lekker zo doorgaan en geniet van je zelfgemaakte soep...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles heeft zo zijn charmes! Maar..ik werk wel, al is het parttime en kook ook zelf soep, maak sowieso veel zelf, op kookgebied en andere gebieden, poets hier ook want ik heb geen huishoudelijk hulp, en ben meestentijds thuis als kids uit school komen. Manlief kookt ook wel, vooral op vrijdag en in het weekend, heeft op zichzelf gewoond dus kan zich ook prima redden, al moet ik zeggen dat het geen huishoudelijk type is haha!
  Ja..je titel roept wel even wat vragen bij me op...hihi, maar de kat is kostelijk zeg!
  Geniet van jedagelijkse bezigheden...! Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahhahaha mooi geschreven ook ik ben huismoeder geweest kinderen wonen nu op hun zelf ... heb er een tijdje ook parttime bij gewerkt maar geloof me met drie kinderen vond ik dat een stuk minder ... want je rent de heledag eerst naarr je werk dan zorgen dat je weer thuis ben voor de kinderen , kinderen weer naar school, je boodschappen halen, wassen weg draaien , honden uit laten , kids weer op halen ,zorgen dat je er voor hun bent , eten voor
  bereiden , s'avonds komen dan weer de dingetjes die je overdag niet red omdat je werkt , ook dan vragen kinderen je aandacht ... en dan is het bedtijd en ben je kapot blijft weinig tijd over voor jezelf .... dus begrijp wat je bedoelt wees maar lekker trots dat je huismoeder bent en vooral van genieten ... lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Chantal,
  Ook ik ben thuismoeder geweest en met heel veel plezier, toen mijn kinderen naar de middelbare school gingen ben ik parttime gaan werken, zodat ik toch nog op tijd thuis was als de kinderen van school kwamen, om nog te genieten van hun verhalen bij een kopje thee of limonade.
  Neem zeker mijn petje af voor de jonge gezinnen waar beide ouders werken en niet alleen voor een mooi huis of auto, maar om gewoon hun huur of hypotheek te betalen, of de school van hun kinderen. Niet iedereen kan van één salaris rondkomen en zeker in deze tijd niet waar alles duurder wordt en het inkomen minder.
  Oh... wat een prachtige foto van de poes, ongegeneerd heerlijk luieren voor het raam.

  Wens je een fijne avond en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik herken je verhaal en vind het nog steeds heel fijn dat ik er altijd was toen de kinderen klein waren. Ik werkte maar een paar uurtjes in de week in de avonduren (en nee niet dat alleroudste beroep, haha, maar als baliemedewerkster bij een sportcentrum) en dan was mijn man thuis, dus overdag was ik er altijd.
  Dat doe ik nog steeds alleen ook wat uurtjes overdag nu, mijn jongens zijn 20 en 16 dus dat kan best.
  Het heeft me altijd heel veel voldoening en rust gegeven!
  Dus ben maar trots op jezelf, dat mag echt!

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen