donderdag 18 december 2014

It was the week before Christmas.......We zitten een week voor de Kerstmis en dit vind ik toch wel een hele fijne tijd.
Eigenlijk vind ik de aanloop naar de Kerst sfeervoller dan de 2 Kerstdagen zelf.
Want dan is de dag gevuld met bezoeken afleggen en eten. Tot je plóf zegt!

Allemaal heel gezellig!
Maar op één of andere manier vind ik het dan allemaal een soort van 'moeten'.

De weken vóór de Kerst kleed je je huis aan (en tuin, voor degenen die een tuin hebben) en langzaamaan kruipt de sfeer je leven binnen.
Lekker vroeger donker en met een kop warme chocolademelk op de bank onder een deken een aflevering van 'Kerst met Linus' kijken.....Há....mij krijg je niet gek!

Nu hebben wij de luxe, dat we 2 dagen 'uit' gaan.
De gekte van inkopen doen en eten bereiden gaat ons deurtje voorbij.

               Kerst-stress staat dus niet in ons woordenboek.

Gelukkig zijn er mensen die er niet wakker van liggen en er hun hand niet voor omdraaien om een Kerstmaaltijd voor een gezelschap van 10+ te maken.
Fijn! Want ik zou in oktober al nachtmerries krijgen ;-)Komende week probeer (ik herhaal: probéér!) ik iedere dag een Kerststukje te schrijven/posten.
Een soort van aftelkalendertje tot de Kerstmis.
De meiden krijgen morgen vakantie, dus verwacht ik meer tijd over te houden om eens rustig te bloggen.

Vriendelijke groeten,

Chantal


4 opmerkingen:

 1. Wij hebben het kerstfeest al gevierd (zie mijn blog) dus voor mij ook geen kerststress... ik ga de beide kerstdagen ook bij anderen dus mijn kostje is geregeld...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt het gelukkig zelf zo gek maken als je wilt. Ik hou het het liefst simpel en dat ploffen wil ik hoe dan ook voorkomen ;-). Lekker dat je twee dagen uit gaat, dat scheelt in ieder geval de nodige boodschappenstress. Ik mag trouwens wel eens gaan bedenken wat we gaan eten tijdens de kerstdagen! Je ziet het...mijn boodschappenlijstje is nog niet eens gemaakt!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook zo simpel maar vooral zo gezellig mogelijk. Cadeautjes liggen onder de boom. De boodschappenlijst ligt klaar voor de huisbakker dus woensdag alleen de laatste boodschappen en daarna gezellig samen de keuken in. Kijk er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mij krijg je ook niet gek en ook al draai ik me handen nog niet om voor 20+ soms is het wel leuk als het je huis voorbij gaat en je even kan genieten van een andermans kookkunsten ... ik zou zeggen geniet lekker van deze dagen een fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar gewenst ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen